Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb razowy pół kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Żur

Do kubka lub szklanki 250ml ,wsypać mąkę zalać wrzątkiem ciągle mieszając aby nie było grudek.po czym do słoika 900ml wlać rozmieszana make i dolać 500 ml przegotowanej wody i odstawić słoik odkryty w ciepłe miejsce na 3 -4 dni .Kiedy żur stanie się kwaśny ,zakręcić słoik i włożyć do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 15.05.2011 11:00
z tego będzie dobry żurek:)
pigila
pigila 05.01.2011 09:56
moja mama robiła tak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak