Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka anyżkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 25 dag
jajko 4 szt
anyż 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka anyżkowe

Jajka z cukrem ubić na sztywną pianę, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmielony anyż. Delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać małe ciasteczka. Piec w nagrzanym piekarniku w temp 180 stopni około 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 01.01.2013 21:33
ciastka muszą być smaczne
caralajna 24.08.2012 08:43
lubię smak anyżu, pyszne ciastka
olkaaa 19.07.2012 08:02
bardzo ciekawe
ilka_86 30.08.2011 08:27
ciekawy przepis
mehia 06.01.2011 16:18
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak