Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki gotowane w czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1kg
Cynamon cały Prymat 1/2 laski
cukier 50g
mąka ziemniaczana 10g

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki gotowane w czerwonym winie

Gruszki obrać,pokrajać w ćwiartki usunąć gniazda nasienne.Włożyć do garnka i zalać wodą aby gruszki do połowy były zanurzone,dodać laskę cynamonu,cukier ,wlać trochę wina czerwonego.Gotować aż gruszki zabarwią się na czerwono i zmiękną/ok.2h/.Laskę cynamonu wyjąć,Z maki i wody zrobić zawiesinę i zagęścić nią sok z gotowania

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 16.10.2011 07:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak