Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy
jajko 16
cukier puder 200 g
margaryna 125 g
masa makowa puszka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyzka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć cukrem i margaryną na puszystą masę i dodawać kolejno pozostałe składniki. Na koniec delikatnie połączyć z pianą z białek. Tortownicę posmarować masłem i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem. Ciasto przełożyć do tortownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego go 180⁰C bez termoobiegu. Piec 45-50 minut. Dobrze wystudzić. Posmarować lukrem lub polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 21.09.2011 19:35
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak