Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek wieprzowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki 1/2 kg
mąka 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek wieprzowy

Mięso umyć, pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem. Czosnek posiekać i rozprowadzić na stekach, wciskając go. Stek posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące. Usmażyć na rozgrzanym smalcu. Na pozostałym smalcu zrumienić cebulę. Stek ułożyć na półmisku, obłożyć cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.01.2012 00:45
zapowiada się super obiad :)
Iwona51
Iwona51 29.12.2010 20:35
lubię obiadek z mięskiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak