Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z miruny 4 sztuki
marchewka 4 sztuki
pietruszka 3 sztuki
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
seler
olej

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Umyć filety, osuszyć ręcznikiem papierowym. Posolić, oprószyć pieprzem. Otoczyć w mące, jajku i bułce tartej, po czym podsmażyć filety z obu stron na rozgrzanym oleju. W tym samym czasie obrać marchewkę, pietruszkę i seler, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić na rozgrzany olej, chwilę podsmażyć, po czym dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego rozpuszczonego w pół szklanki przegotowanej wody.Dusić około godziny. Pod koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Kiedy warzywa będą już miękkie, zdjąć z ognia. W salaterce układać warstwami smażone filety, warzywa, filety, warzywa....

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 08.03.2012 17:26
ooo dawno nie jadłam, trzeba zrobić
Karolcia12 08.02.2011 18:37
wygląda bosko
jolaxa1 22.01.2011 17:47
super
jolaxa1 22.01.2011 17:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak