Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony karp z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 gram
cebula 1 sztuka
mąka
sól
pieprz
karp 1 świeży

Przepis i sposób przygotowania na: smażony karp z pieczarkami

Karp oczyścić, pokroić na dzwonki. Posolić, skropić cytryną i odstawić w chłodne miejsce. Po godzinie otoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Świeże pieczarki pokroić na ćwiartki, cebulę w kostkę. Podsmażyć je na innej patelni. Kiedy podsmaży się karp i pieczarki z cebulką obie patelni zdjąć z kuchenki. Na talerzu ułożyć najpierw karp, a następnie udekorować rybę pieczarkami z cebulka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 18.11.2012 19:59
pyszny karp
jolaxa1 27.01.2011 22:28
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak