Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany chleb z sezamem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 75 g
ser biały 15 dag
majonez 2 łyżki
musztarda łagodna 1 łyżeczka
Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 2
ogórek konserwowy 1 mały
pieczarki marynowane 1 mały słoik
chuda szynka konserwowa 125 g
sól
pieprz
chleb 1 o wadze ok 500 g z sezamem

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany chleb z sezamem

Chleb przekroić na pół, łyżką wydrążyć miąższ. Masło wymieszać na nadzienie z białym serem, majonezem i musztardami. Obrać jaja, podzielić na połówki. Wyjąć żółtka i przetrzeć przez sitko, białko i ogórek niezbyt drobno posiekać, wszystko dorzucić do masy serowej. Oliwki i grzyby odsączyć, pokroić na połówki, synkę skroić w kostkę, dodać do masy. Krem przyprawićsolą i pieprzem, nałożyć do wyżłobienia w chlebie, starannie dociskając. Chleb owinąć folią aluminiową, wstawić do lodówki na conajmniej 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak