Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas buraczany

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
czosnek 3-4 ząbki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas buraczany

Buraki umyć obrać ze skórki, pokroić w krążki. Czosnek. marchew, pietruszkę obrać dodać do buraków, zalać przegotowaną letnią wodą ,na górę dodać skórkę z chleba przykryć lnianą ściereczką. Kisić w szklanym naczyniu lub w specjalnym pojemniku tupperware. Naczynia postawić w ciepłym miejscu do momentu zakiszenia. Następnie kwas przecedzić i zlać do butelki. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 16.11.2013 23:46
muszę wypróbować, zawsze robiłam barszcz bez kwasu buraczanego, czas na zmiany ;)
Beata23 03.05.2013 10:28
muszę wypróbować
Maniek2 08.04.2013 20:51
też taki robię
Dorian 17.11.2012 23:14
super
Grazyna0211 12.11.2012 18:23
na takim zakwasie barszczyk jest rewelacyjny
misia53 25.08.2012 15:31
bardzo dobry taki barszczyk , muszę znowu zakisić
Ela15 27.07.2012 11:54
coś nowego
caralajna 23.07.2012 20:12
to lubię :)
IKrakowianka 24.06.2012 22:16
super
cooleczka 14.05.2012 13:07
przyznam, że się nie spotkałam z czymś takim
gacopierz23 20.04.2012 13:23
cooleczka do barszczu, a niektórzy lubią go pić :)
cooleczka 19.04.2012 23:10
a do czego się go używa?
Anna152 14.04.2012 07:23
przydatny
Wacław 13.01.2012 08:39
extra,
kate.500 05.01.2012 08:14
super
kuklik 05.12.2011 19:42
rewelacja
Kuchareczekjeden 06.11.2011 12:34
muszę taki zrobić
Mariusz10 05.09.2011 23:02
super!
Dorota59 10.08.2011 17:40
pycha
m1monika 16.04.2011 20:33
super!!!
4muffins 03.01.2011 20:39
też taki robię, zawsze się sprawdza
MAR3STA 29.12.2010 19:25
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak