Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucle z makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
mleko 1,5 szklanki
drożdże 50 g
margaryna 200 g
żółtek 5 sztuk
cukie 10 łyżek
sól szczypta
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 2 łyżki
rum 3 łyżki
lukier :
cukier 1 szklanka
masa makowa 2 puszki
woda 6 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Strucle z makiem

Drożdże, cukier oraz mleko połączyć ze sobą i odstawić do wyrośnięcia. Gotowe wylać ma mąkę, dodać Kasię, żółtka,cukier waniliowy, rum oraz sól i olej - wyrobić ciasto i odstawić ponownie do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Gotowe ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy i nakładamy masę makową, następnie zwijamy jak roladę. Gotowe układamy na formę do pieczenia i pieczemy ok 35-40 min w temp. 180\'C.

Chłodne strucle posmarować lukrem.
Z przepisu wychodzą 4 :)
Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.11.2013 12:50
bardzo lubię
czekoladka_m 27.10.2013 13:38
też taką robię na Święta;)
Natalia/tubisiek 02.06.2013 19:51
BARDZO!! apetyczne :)
Motorek 30.01.2013 08:23
uwielbiam takie domowe ciasta
RenataZ-et 20.11.2012 16:03
mniam, mniam...
Angelika10 14.10.2012 01:02
pyszna
IKrakowianka 14.02.2012 21:16
uwielbiam :)
caralajna 11.02.2012 08:14
super wyszła
Wafelek2601 02.01.2012 09:37
domowa najlepsza
Sarenka 31.12.2011 09:26
Rzeczywiście - pyszne!!!
Szarrikka 28.12.2010 20:09
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak