Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka miodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 35 dkg
cukier 5 dkg
jajko 2 sztuki
mąka 1,5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 2 dkg
olejek cytrynowy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka miodowe

Utrzeć miód, cukier i żółtka. Dodać sodę rozpuszczoną w niewielkiej ilości letniej wody, olejek i pianę z ubitych na sztywno białek. Dobrze wymieszać, dodać tyle mąki, by ciasto było dość gęste. Wyrobić, rozwałkować placek na grubość ok. 1 cm, wykrawać foremką małe kółeczka lub inne formy, układać dość luźno na wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blasze. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 15 minut, aż będą rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak