Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
seler kawałek
pietruszka 1 szt
marchewka 2 szt
cebula 1 szt mniejsza
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa w płynie do smaku
makaron
wątróbka drobiowa 5 dkg
zielona pietruszka
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowy

Porcję rosołową dokładnie umyć w zimnej wodzie , pokrojoną marchewkę ,pietruszkę wkładamy do garnka z wodą(około2 l)dodajemy seler,podpieczoną cebulę i gotujemy na wolnym ogniu aż składniki będą miękkie,pod koniec gotowania dodajemy małe różyczki kalafiora. Porcję rosołową wyciągamy z bulionu dodajemy kostkę rosołową,makaron,wątróbkę i doprawiamy do smaku.Przed podaniem posypać krojoną zieloną pietruszką. Makaron najlepiej domowej roboty gotujemy w osobnym garnku.Wątróbkę gotujemy osobno ,kroimy w kosteczkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 15.01.2014 07:27
uwielbiam takie dania zwłaszcza na niedzielny obiad
Grażyna13 29.09.2013 07:30
Mój ulubiony :)
Dorian 15.02.2013 08:21
pyszna zupka
anemon 22.01.2013 10:30
Rosół wzbogacony o wątróbkę i kalafior, to dobry pomysł na rozgrzewkę w mroźne dni.
ben-ka 17.11.2012 16:53
lubię rosołek,zwłaszcza teraz jak jest zimno:)
Mariusz17 24.11.2011 16:28
mniam
Mariusz10 12.08.2011 18:39
super!
IZABELA29 07.04.2011 14:44
smaczniutko
IZABELA29 07.04.2011 14:44
smaczniutko
IZABELA29 07.04.2011 14:44
smaczniutko
Edyta38 14.03.2011 16:33
ach te rosołki:)
accee 07.03.2011 00:09
extra
MAR3STA 02.02.2011 16:35
pyszny niedzielny obiadek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak