Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 5 szt
bulion warzywny 4 szkl
masło 1 łyzka
ser topiony 1 kostka
mąka 1 lyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa

Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu, dodać sól i gotować do miękkości. Na patelni rozgrzać masło, dodać topiony ser, mąkę, utrzeć na gładką masę, dodać do zupy, chwilę gotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.06.2013 07:24
fajny przepis
olkaaa 08.05.2013 07:38
warto spróbować
jeta72 16.09.2011 12:54
super;p
mehia 16.04.2011 20:56
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak