Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe lody jagodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 750 ml
mąka pszenna 2 łyżki
woda 2 łyżki
żółtko jajek 3 sztuki
cukier 200 gram
cukier waniliowy 2 łyzeczki
jagody 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe lody jagodowe

W garnku z podwójnym dnem zagotować śmietankę. Mąkę połączyć z wodą i wmieszać do śmietanki. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i powoli dodawać do masy. Ciągle podgrzewać do momentu, aż całość zgęstnieje. Odstawić i ostudzić. Zamrozić. Jagody dodać tuż przed całkowitym zamrożeniem się lodów (5 minut przed zakończeniem mieszania lodów).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak