Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z prażoną cebulką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana ile zabiorą ziemniaki
Cebulka smażona Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z prażoną cebulką

Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez prasę do ziemniaków. W misce ziemniaki podzielić na 4 części do jednej dać mąkę ziemniaczaną. Dodać jajko i cebulkę prażoną. Dokładnie zagnieść.Formować kluski i ugotować w osolonej wodzie około 10 min po wypłynięciu. Jeśli ciasto będzie się kleić dosypać mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.10.2012 09:27
z cebulką albo z sosikiem pysznie jak zawsze...
ben-ka 08.10.2012 10:00
Jak ja je lubię!
SyMiki 27.12.2011 13:38
pyszne
Justa32 29.09.2011 14:24
ale pycha!!!!
Krystyna32 11.04.2011 09:14
ale dobre !!!!
Allice 07.04.2011 20:59
ładnie się prezentują :)
accee 07.03.2011 00:09
Polecam
IKrakowianka 02.03.2011 16:22
Fajny pomysł
hastalavista 27.02.2011 17:20
pyszne!!!
Edyta38 18.02.2011 07:32
uwielbiam je:)
MAR3STA 13.02.2011 19:57
pycha!
agata1722
agata1722 11.02.2011 14:25
bardzo dobre
Mysiunia 08.02.2011 22:11
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak