Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki zakopiańskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ziemnaki 75 dkg
cebula 2-3 sztuki
jajko 2 sztuki
mąka 5 dkg
posiekana zielenina
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dkg
kostka rosołowa 1 sztuka
margaryna 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
wędlina 10 dkg
oscypek 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki zakopiańskie

Cebulę drobniutko posiekać i zeszklić na margarynie. Ziemniaki obrać, ugotować w rosole z kostki lub osolonej wodzie, odcedzić i jeszcze ciepłe przetrzeć przez sito, przepuścić przez maszynkę lub dobrze utłuc. Do ziemniaków dodać uduszoną cebulę, surowe jajka, przesianą mąkę, zieleninę i starty ser. Formować małe krokieciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 29.12.2010 20:23
super
RenataZ-et 29.12.2010 00:19
Fajny pomysł by dodać oscypek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak