Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w cieście z piwa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 675 gram
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 1 szklanka
piwo 125 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 750 ml
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w cieście z piwa

Mięso kroimy w paski o szerokości około 2,5 cm, mieszamy z przyprawą do kurczaka i łyżką mąki pszennej.
Jaja ubijamy z pozostałą mąką, schłodzonym piwem i proszkiem do pieczenia.
Mięso zanurzamy w przygotowanym cieście i smażymy w głębokim tłuszczu, aż będą złocistobrązowe, trzymamy w cieple.
Mięso można smażyć w pojedynczych paskach, lub nadziewać na patyczki do szaszłyków, po czym zanurzać w cieście i smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak