Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
ziemniaki 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
śmietana 18 proc 50 ml
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
przyprawa w płynie do smaku
mąka do zagęszczenia
grzyby leśne 20 świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Do garnka wlać 2 l wody pokrojoną w kostkę marchewkę,pietruszkę,seler,liść oraz ziele i gotować około 20 min.Jak warzywa będą al dente dodać pokrojone ziemniaki i grzyby.Gotować aż ziemniaki i warzywa będą miękkie.Dodać przyprawy do smaku,śmietanę i zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 12.09.2013 17:44
Niby jest sezon na grzyby, ale u mnie jakoś słabo z grzybami, więc jedynie popatrzę sobie na Twoją zupę.
Dorian 30.01.2013 08:16
pyszna zupka
Kasia77
Kasia77 12.12.2011 12:24
Apetyczna
Krystyna32 11.04.2011 09:13
pyszna zupka !
SyMiki 09.03.2011 16:40
Pychotka
accee 07.03.2011 00:09
Najs:)
Aniunia773 03.03.2011 15:54
pycha
Aniunia773 03.03.2011 15:54
pycha
IKrakowianka 02.03.2011 16:22
Świetna, aromatyczna grzybowa zupa
MAR3STA 13.02.2011 20:00
z leśnych grzybów pycha;)
Edyta38 02.02.2011 18:13
lubie takie zupki
Margo1 01.01.2011 15:22
moja ulubiona
RenataZ-et 30.12.2010 00:25
Wygląda na bardzo smaczną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak