Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 500g
masło 200g
cukier 400g
cukier waniliowy 1
kakao 3łyżki
woda 1/2 szklanki
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Wodę zagotować z cukrem,dodać masło .Kakao i mleko w proszku wymieszać wlać wodę z cukrem i masłem ciągle mieszając.Do gładkiej masy dodać pokruszone ciastka i pokrojone w paski bakalie,wymieszać.Formę wysmarować masłem,przełożyć do jej masę.Wstawić do lodówki do zastygnięcia

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak