Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie jabłkowo-pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 2 łyżki
pomidory 2 szt
jabłka 2 szt
mleko 1 szklanka
masło 1 łyżka
szałwia posiekana 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
koper posiekany 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
panga 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie jabłkowo-pomidorowym

Filety pangi skopić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, posypać natką pietruszki i szałwią, odstawić na 1h w chłodne miejsce. Jabłka obrać, pokroić w cząstki, włożyć do rondla, podlać odrobiną wody i rozgotować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, rozgotować. Mleko zagotować. Do wrzącego mleka włożyć filety, ugotować. Rozgotowane jabłka wymieszać z pomidorami, dodać masło, przyprawić do smaku solą i cukrem. Rybę wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na talerzu, polać sosem pomidorowo-jabłkowym, posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.05.2012 14:35
ciekawy przepis
pipi765 20.01.2012 11:24
bardzo lubię ryby
Agnik 03.10.2011 17:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak