Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
marchew
czosnek
wędzony boczek 20 dag
kiełbasa zwyczajna 20 dag
koncentrat pomidorowy 1 słoikczek
mąka 2 łyzki
olej
Papryka słodka mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
kminek Prymat
sól
Pieprz biały mielony Prymat
biała fasola 25 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

fasolę namocz dzień wcześniej,ugotuj.marchew,cebulę,czosnek drobno posiekaj.boczek i kiełbasę pokrój w kosteczk,podsmaż w garnku na oleju.dodaj warzywa,skrop wodą,duś do miekkości.przypraw.dodaj fasolkę,koncentrat pomidorowy i mąke wymieszaj z małą iloscia wody,chwilę goruj.przypraw do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak