Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kostka rybna 5 kostek
marchew 3 sztuki
cebula 1 duża
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżeczki
pieprz do smaku
cukier do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Ryby posypujemy przyprawą,Mrchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.Cebulę kroimy w piórka i podsmazamy na patelni,dodajemy startą marchew i dusimy pod przykryciem do miekkości.Doprawiamy do smaku sola,cukrem i pieprzem i łączymy z koncentratem pomidorowym.Dokładnie mieszamy.
Rybą obtaczamy w jajku i tartej bułce i obsmażamy.Na talerzu wykładamy część marchwi i na niej układamy obok siebie kawałki usmażonej ryby.Przykrywamy pozostałą częścią.Po przestudzeniu odstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 29.03.2011 21:11
lubie ale nie robię za często
Jolanta_P-S 15.02.2011 10:06
pychotka
iwa643 01.01.2011 08:38
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak