kasza jęczmienna na sypko

kasza jęczmienna na sypko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    500 g
  • sól

    DO SMAKU
  • masło

    2-3 LYZKI
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę zalewamy wrzątkiem. Dodajemy sól oraz masło. Gdy woda zakipi zmniejszamy ogień i jeszcze gotujemy do 10min.Garnek wkładamy do rondla z wrzącą wodą i gotujemy ok.30min. po czym wstawiamy do piekarnika na 30min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

borys

17.02.2011 11:29
proste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat