Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z indyka nadziewana owocami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1,2 kg
pomarańcze 2-3
suszone morele 15 dag
białe wino 1/2 szklanki
olej 4-5 łyżek
Goździki całe Prymat
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z indyka nadziewana owocami

żurawinę i morele opłukać pod bieżącą wodą a następnie zalać na godzinkę białym winem (ja dałam białe wino Martini wówczas owoce zyskały taki korzenny smak) filet z indyka naciąć tak aby powstała kieszeń w którą wkładamy nasze namoczone owoce. całość spiąć tak aby farsz się nie rozsypał. następnie dowolnie doprawić do smaku (ja dałam głównie zioła prowansalskie, czosnek w płatkach, słodką paprykę) pomarańczę dokładnie wyszorować i wraz ze skórką pokroić na plastry. te plastry poukładać na filecie z indyka tak żeby na siebie zachodziły a następnie powbijać w nie goździki tak aby nie spadały. całość piec w piekarniku co jakiś czas podlewając powstałym sosem. ja do mięska dodałam jeszcze wino jakie zostało mi z moczenia owoców.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.08.2011 23:17
Wygląda wspaniale.
Agnieszka_B 30.12.2010 07:28
Rewelacyjnie wygląda:)
RenataZ-et 29.12.2010 22:43
Pięknie wygląda!
Margo1 29.12.2010 15:28
super
iwa643 29.12.2010 08:38
aromatyczna
anja3107 28.12.2010 15:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak