Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony groszek z migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek zielony 700 g.
masło 1 łyżka
migdały 50 g.
natka pietruszki
sól
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony groszek z migdałami

Groszek przebrać i zalać wodą z dodatkiem cukru , soli i masełka . gotować tylko 15 minut. W między czasie sparzyć migdały , obrać i zetrzeć na tartce o dużych otworach, podsmażyć na masełku i wymieszać z groszkiem , który wcześniej musieliśmy odparować . Na koniec natkę świeża siekamy dodajemy do groszku jeszcze chwilkę poddusić i doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 01.03.2013 12:17
Rewelacja
caralajna 31.12.2011 08:11
oryginalne połączenie
Edyta31 11.08.2011 23:47
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak