Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik duszony w przyprawami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 szt
margaryna 10 dag
boczek 10 dag
cebula 2 szt
bulion warzywny 1 szklanka
kminek 1 łyżeczka
ziele angielskie 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Królik duszony w przyprawami

Królika podzielić na części, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokrojoną w kostkę udusić na margarynie. Do rondla z cebulą włożyć porcje królika i obłożyć go pokrojonym w plasterki boczkiem. Podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Gdy mięso zmięknie wyjąć. Sos przetrzeć przez sito. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.01.2013 14:16
pyszny
Seba 12.07.2012 08:46
pycha
Iwona51
Iwona51 11.02.2012 16:14
smaczny
IlonaAlbertos 01.10.2011 20:52
Już czuję zapach tego króliczka :)
oliwkowa
oliwkowa 11.03.2011 14:06
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak