Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA JOGURTOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 2/3 szklanki
cukier 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
śmietana 30% 200 ml
cukier puder 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
skórka z cytryny 1 szt
twaróg 20 dag
Krem: 200 ml
jogurt 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA JOGURTOWA

BISZKOPT:
Białka ubij z cukrem, wymieszaj delikatnie z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozłóż na blasze przykrytej papierem do pieczenia, piec około 10 minut w 200 stopni. Po upieczeniu roladę zwiń ze ściereczką, wystudź.
KREM:
żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając, śmietanę ubij na sztywno, a jogurt utrzyj z cukrami, wymieszaj ze skórką cytrynową i zmielonym twarogiem, dodaj żelatynę i wymieszaj z ubitą śmietaną.
Rozwiń roladę rozłóż tężejący krem i zwiń

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 18.07.2011 23:19
ale smakowita
Justyna223 10.07.2011 21:44
na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak