Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawałki kurczaka 1 kg
sos sojowy 2 łyżki
imbir 1 łyżeczka
przyprawa pięć smaków 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po chińsku

Kawałki kurczaka solimy, nacieramy imbirem i przyprawą, skrapiamy sosem sojowym i wkładamy do lodówki na co najmniej 1/2 godziny.
Smażymy na złoto na oleju, dusimy do miękkości podlewając niewielką ilością wody. Podajemy z ryżem i najlepiej z sałatką z zielonych ogórków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 21.02.2012 10:57
lubię
gosia561 21.02.2012 10:57
lubię
pacpaw 12.01.2012 19:53
super danie
MAR3STA 28.12.2010 19:07
z ryżem świetny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak