Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 4 sztuki
ryż 2 łyżki
pieczarki 2 sztuki
śmietana 2 łyżki
ser żółty 2 łyżki
sól
pieprz
olej 2 łyżki
szczypiorek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa faszerowana

Kalarepy oczyszczmay i gotujemy około 7 minut. Obcinamy wierzch, wydrążamy miąższ i kroimy do w kostkę. Ryż gotujemy, odcedzamy. Pieczarki, szczypiorek, natkę pietruszki podduszamy na oleju. Łączymy ze sobą wszystkie składniki i powstałym farszem nadziewamy kalarepy. Posypujemy wierzch startym żółtym serem. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak