Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks serowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1\\2 szt
serek kremowy 12,5 dag
cukier drobny 20 dag
jaja 3 szt
mąka 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy 15 dag
owoce kandyzowane 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Keks serowy

Wszystkie składniki ogrzać do temperatury pokojowej. Masło , serek i cukier utrzeć na kremową masę. Dodawać po jednym jajku , za każdym razem dobrze ubijając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Z tego nadebrać 2 łyżki i wymieszać z mieszanką bakaliową. Resztę mąki wsypać do ciasta i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać orzechy i owoce. Ciasto wyłożyć do formy keksowej i piec ok. 1 godziny w temp. 175 st.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak