Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki orzechowo-rumowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1\\2 szt
cukier 16 dag
cukier wanilinowy
sól szczypta
jaja 3 szt
proszek do pieczenia 1\\2 op
mąka 12 dag
rum 3 łyżki
cukier puder do posypania
orzechy laskowe 15 mielone
orzechy laskowe 5 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki orzechowo-rumowe

Maslo, cukier, cukier waniliowy i sol zmiksowac na kremowa mase. Dodac kolejno jajka, a nastepnie orzechy. Na koniec dodawac, na zmiane z rumem, make i proszek do pieczenia, caly czas miksujac. Wylac ciasto do foremki na babeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 175°C przez 20 min.
Upieczone babeczki wyjac z formy, ostudzic na kuchennej kratce. Przed podaniem podypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak