Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 op
galaretka cytrynowa 1 op
galaretka pomarańczowa 1 op
śmietana 30% 400 ml
mandarynki kilka
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowiec

Galaretke cytrynową rozpuścić we wrzącej wodzie(ilość na opakowaniu).Wystudzona ale nie stężałą połączyć ze śmietaną, wylać na dno formy.Resztę galaretek rozpuścić każdą osobno w gorącej wodzie, ostudzić.Wiśniową wylać na zastygniętą śmietanę.Galaretke zieloną pokroić w kostkę i ułozyć na galaretce czerwonej, pomiędzy poukładać cząstki mandarynek i zalać galaretka pomarańczową.Zostawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 28.12.2010 12:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak