Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos curry z fasolką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 40 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
chili 1 sztuka
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
natka pietruszki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos curry z fasolką

Dymke kroimy w ukośne kawałki, chili siekamy. Razem z curry podsmażamy około 5 minut na oleju. Fasolke oczyszczamy, gotujemy w osolonej wodzie, dodajmey do pozostałych, podduszonych składników. Doprawiamy i zagotowujemy całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak