Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 600g
marchew 2
pietruszka 1
seler 1/2
cebula 2
koncentrat pomidorowy 50g
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Filety pokroić w kawałki , usmażyć na 2 łyżkach oleju/oliwy/posolić.Warzywa zetrzeć na grubej tarce ,cebule w piórka i usmażyć na pozostałym oleju,dodać 100ml wody koncentrat i dusić do miękkości ok 10 min dodać sok z cytryny przyprawić pieprzem i sola.Sosem z warzyw zalać rybę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.03.2011 12:29
pyszna ryba
Izabela/bella81 24.02.2011 08:04
lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak