Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijane parówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 1 butelka
masło 5 dag
parówki kg 1
sól
pieprz
tymianek
Liść laurowy suszony Prymat
majeranek
krakersy 2 pokruszone

Przepis i sposób przygotowania na: Pijane parówki

Z parówek zdjąć osłonki. Na patelni stopić masło i obsmażyć parówki, obracając je, aby ładnie się zrumieniły. Przełożyć na półmisek, a na tej samej patelni zrumienić krakersy i polać winem. Kiedy sos się zagotuję, zmniejszyć płomień i dusić 10 minut. Dodać sól, pieprz, tymianek i liść laurowy. Włożyć parówki i dusić pod przykryciem 10 minut na słabym ogniu, wyjąć je. Przed podaniem polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak