Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 800g
rosół 1 i 1/2l
marchewka ugotowana 2
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wołowe

obgotowane flaki w paseczkach włożyć do rosołu i gotować 4 godziny aż zmiękną.Do ugotowanych flaków wołowych włożyć starta na grubych oczkach marchewkę doprawić sola,pieprzem,gałka muszkatołowa i majerankiem.dla urozmaicenia smaku można dodać imbir

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 11.09.2011 09:06
uwielbiam flaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak