Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem orzechowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mleko 150 ml
masło 30 dag
spirytus do smaku
sok z cytryny do smaku
orzechy arachidowe 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krem orzechowy

Orzechy zemleć na młynku do migdałów. Mleko wlać do naczynia, wlać mleko, dodać cukier i orzechy. Razem wszystko chwile gotować, gdy zgęstnieje, wystudzić. Masło utrzeć, połączyć z orzechami, przyprawić do smaku spirytusem i sokiem z cytryny. Przekładać ciasta i torty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 19.04.2013 15:18
przepyszna masa
Andysz 14.05.2012 14:38
fajny;)
Iwona51
Iwona51 22.03.2011 22:28
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak