Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańskie ogórki w słoiku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1,5 szklanki
cukier 75 dag
olej 6 łyżek
przyprawa chili 2 łyżeczki
czosnek 2 główki
sól 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 paczka
ogórki 4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie ogórki w słoiku

Nieobrane ogórki kroimy w grube pastry, zasypujemy solą, mieszamy i po 3 godzinach odlewamy wodę.
Składniki zalewy rozpuszczamy na ciepło, studzimy. Dodajemy zmiażdżony czosnek. Ogórki zalewamy i całość pozostawiamy na kilka godzin.
Ogórki wkladamy do słoików, zalewamy plynem. Pasteryzujemy około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 28.02.2011 16:56
ostre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak