Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto śliwkowo - śmietankowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 40 dag
margaryna 250 gram
nutella 400 gram
śmietanka kremowa 600 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
wódka 100 ml
cukier puder 2 łyzki
Biszkopt kakaowy
czekolada gorzka 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowo - śmietankowe

Śliwki drobno kroimy, zalewamy wódką i pozostawiamy na noc w lodówce. Margarynę ucieramy z nutellą i dodajemy sliwki z alkoholem.
Żelatynę moczymy w 4 łyżkach wody i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej powoli 4 łyzki kremówki i mieszamy. Pozostałą kremówkę ubijamy, słodzimy i mieszamy z żelatyną.
Na biszkoptowy spod wykładamy krem śliwkowy, na to ubitą śmietankę. Wierzch dekorujemy wiórkami ciemnej czekolady. Ciasto schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 24.08.2011 15:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak