Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz grzybowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion na żeberkach 2 kostki
cebula 1
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 3 ziarenka
czosnek 2 ząbki
mąka pszenna 1 łyżeczka
smietana 18% 100 ml
ocet
majeranek
sól
pieprz
grzyby suszone 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz grzybowy

Grzyby namoczyć. Bulion przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać cebulę, liść laurowy, ziele i czosnek. Gotować przez ok 30 minut. Wyjąc przyprawy i grzyby. Grzyby pokroić w paseczki i dodać do wywaru. Mąkę rozprowadzić w małej ilości wody i zgęścić nią zupę., zagotować. Dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, octem i majerankiem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.03.2012 00:16
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak