Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane makrelą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
majonez 4 łyzki
natka pietruszki 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku
makrela 1 w oleju
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane makrelą

Ziemniaki upiec w łupinach, przekroić na połowy, wydrążyć ze środka miąższ, wystudzić. Obrane ze skórki pomidory pokroić na cząstki, połączyć z wydrążonym miąższem z ziemniaków, posiekaną cebulą, makrelą, natką pietruszki i majonezem, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniać wydrążone ziemniaki,posypać serem, włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i zapiekać około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.11.2013 22:55
Zapowiada się super.
natalia.doradca 17.10.2013 17:32
:) smaczne
olkaaa 07.05.2013 07:31
muszę zrobić
sara1 15.12.2012 21:25
ciekawy przepis
agnieszka214 28.12.2010 06:40
orginalne
Iwusia 27.12.2010 23:59
bardzo ciekawe :)
Iwona51
Iwona51 27.12.2010 20:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak