Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab z żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
żurawina 1 szklanka
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia
majeranek
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab z żurawiną

Schab osuszyłam ręcznikiem papierowym i dokładnie natarłam solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Mięso zawinęłam w folię i wstawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia mięso nacięłam w środku i wypełniłam suszoną żurawiną.Obsmażyłam na oleju z każdej strony. Włożyłam do rękawa do pieczenia i piekłam w temp 180 C ponad 1 godzinę. mięso po ostudzeniu pokroiłam w cienkie plastry i ułożyłam na półmisku.
Kostkę bulionową zalałam wrzątkiem i mieszałam aż się rozpuściła. Rozrobiłam ją z żelatyną według proporcji na opakowaniu. Gdy żelatyna zaczeła tężeć zalałam nią mięso i odstawiłam do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rybka 23.12.2013 11:11
Dobre:)polecam
jolaxa 17.06.2011 21:50
pycha
Baska Kaska 11.05.2011 15:57
muszę też przygotować
Jolanta40 04.02.2011 10:42
bardziej znana jest wersja ze śliwką ale polecam żurawinę :)
Bart 03.02.2011 23:46
z żurawiną albo ze śliwką- oba są bardzo dobre
banditka 08.01.2011 09:18
slicznie wyglada, musze wyprobowac
Anita21 28.12.2010 10:56
musze takie też zrobić
Jolanta40 28.12.2010 09:36
z żurawiną smakuje naprawdę świetnie, polecam :)
Tika4444 28.12.2010 08:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak