Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
pieczarki 20 dag
bulion drobiowy 1,5 szkl
wino białe wytrawne 1/2 szkl
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pieczarkami

Drobno posiekaną cebulę zrumienić na oleju, dodać ryż i pokrojone pieczarki, wlać wino i gotować do wchłonięcia wina. Następnie wlewać po chochelce gorącego bulionu, ciągle mieszając. Ryż powinien gotować się około 25 minut. Pod koniec posypać żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 27.03.2015 14:57
pyszne risotto
olkaaa 07.05.2013 07:29
ciekawy pomysł
Dorian 04.08.2012 18:12
super
zuzanna_z 24.05.2012 13:00
dobre
kuklik 26.06.2011 19:39
super danie
Iwona51
Iwona51 27.12.2010 20:48
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak