Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula nadziewana boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebule duże 4
masło czosnkowe 3 łyżki
boczek 4 plastry
jaja 2
tarty ser 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula nadziewana boczkiem

Cebulę obrać, gotowaćw osolonej wodzie przez 5 minut. Po odcedzeniu wyjąć, odkroić końcówkę od korzenia i wydrążyć cebule łyżką. Wydrążone częśći pokroić w kostkę, boczek równieżw kostkę. Na patelni rozpuścić masło czosnkowe, usmażyć na nim cebulę z boczkiem. Rozbić jaja, rozbełtać, wlać do cebuli z boczkiem, usmażyć. Tą masą nadziewamy cebule, posypujemy serem i zapiekamy przez ok 5 minut w 250 st C. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 18.09.2010 23:42
super
buksiak12 14.09.2010 09:36
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:36
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:36
fajny przepis
Dorota71 14.09.2010 09:00
mniam mniam
Dorota71 14.09.2010 09:00
mniam mniam
Emilia22 14.09.2010 08:27
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:27
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:27
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak