Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia wigilijna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pszenica 1 szklanka
orzechy włoskie wg uznania
mak 1 szklanka
miód do smaku
rodzynki wg uznania
śmietanka
daktyle wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia wigilijna

Pszenicę namoczyć na noc, a następnie gotować. Gdy pszenica będzie miękka, odsączyć ją na sitku. Mak przemyć pod bieżącą wodą, zalać wodą, zagotować na małym ogniu, następnie zmielić, połączyć z ugotowaną pszenicą, dodać resztę składników, wymieszać i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 08.10.2013 08:28
uwielbiam te słodkości świąteczne
malina 07.10.2013 10:43
już się pomału przygotowuję do świąt i szukam różnych wersji tej potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak