Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
olej 3 łyżki
cebula 2 sztuki
śmietana kilka łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z jajek

Drobniutko posiekaną cebulę podsmażyć lekko na 3 łyżkach mocno rozgrzanego oleju. Jajka posiekać, dodać cebulę, tartą bułkę, surowe jajka, doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt sucha, dodać śmietanę. Dobrze wyrobić ręką, formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce i obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 10.01.2012 08:49
fajne i proste
RenataZ-et 27.12.2010 20:33
Fajny dodatek do obiadu
RenataZ-et 27.12.2010 20:33
Fajny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak