Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoski krem pomidorowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
ząbek czosnku
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
pomidory 2
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
cukier do smaku
śmietana 100 ml
pomidory koktajlowe (czerwone) 6

Przepis i sposób przygotowania na: Włoski krem pomidorowy

Cebulę i czosnek siekamy w rondelku na masełku , następnie trzeba oprószyć mąką , przemieszać i zasmażyć . Wlewamy bulion oraz pomidory z puszki wraz z zalewą . Wkładamy listek laurowy . Zupkę doprawiamy do smaku solą , pieprzem i szczyptą cukru . Gotujemy do 20 minut. Po 20 minutach wyjmujemy tego listka a zupę miksujemy na krem . Kremówkę ubijamy i mieszamy z bazylią . Zupkę rozlewamy do filiżanek i dekorujemy klekiskiem z kremówk, i oraz cząstkami z pomidorków koktajlowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 22.01.2013 00:46
musi być dobry
jerry1 31.10.2011 10:34
mm pycha
RenataZ-et 30.12.2010 00:22
Będzie bardzo wyrazisty smak pomidorów-super, bo taka zupka jest najlepsza!
Margo1 27.12.2010 18:38
pomidorki najlepiej aby były z puszki krojone i 2 opakowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak