Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
sól
pieprz
olej
grzyby suszone 5 łyżek
kapusta kiszona 0,5 z marchewką

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Grzyby kilkakrotnie przepłukać, moczyć kilka godzin w zimnej wodzie, aż do napęcznienia, po czym gotować na wolnym ogniu do miękkości. Kapustę przepłukać, jeśli jest zbyt kwaśna, osączyć, zalać wodą i gotować do miękkości, co jakiś czas mieszając, ostudzić, drobno pokroić. Drobno pokroić także ugotowane grzyby, połączyć z kapustą, dodać posiekaną i zrumienioną na oleju cebulę oraz odrobinę wywaru z grzybów - aby nadać smak oraz aby farsz nie był zbyt suchy, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotować ciasto na pierogi (przepis znajduje się w mojej księdze), rozwałkować je na grubość ok. 1-2 mm, wykroić szklanką kółka, po czym na środku każdego z nich ułożyć farsz i dokładnie zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut od chwili ich wypłynięcia na powierzchnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 21.03.2012 14:46
uwielbiam
maciek7 20.06.2011 20:22
pycha
aacaac 03.05.2011 07:30
dobre
mirosława4 05.03.2011 21:09
dobre
romanrafal
romanrafal 28.12.2010 15:14
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak