Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 szklanek
sól szczypta
olej 2 łyżki
grzyby suszone 20 dkg
cebula 1 szt.
woda 0,5 (ciepła)
kapusta biała 80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapustą i grzybami

Z maki, soli, oleju i odrobiny wody ugnieść ciasto. Grzyby ugotować i zmielić. Kapustę również ugotować, odcedzić i drobno posiekać. Zmieszać grzyby i kapustę, dodać sól i pieprz. Cebulkę posiekać i podsmażyć i dodać do kapusty i grzybów. Ciasto rozwałkować i szklanka wyciąć kółka. W kołka położyć nadzienie i złożyć na pół, pozaklejać mocno i pozawijać końce. Zagotować 3 l wody, posolić (niecałą łyżkę) i dodać 2 łyżki oleju. Wrzycić pierogi
i gotować aż wypłyną + 5 mninut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 18.11.2011 13:46
Uwielbiam! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak