Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z chrznem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąki 40 dag
roztopionego masła 2lyz
sól
żółtko jajek 1-2
Farsz:
masła 15 dag
bułki 20dag
mleko 1/4 szkl
startego chrzanu 25 dag
sok z cytryny
żółtko jajek 1
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z chrznem

z maki zoltek masla letniej wody i szczypty soli zagniaramy elastyczne ciasto.
bulke moczymy w mleku, odciskamy chrzan przelewamy wrzatkiem i skrapiamy sokiem z cytryny . maslo mieszamy z zoltkiem bulka i chrzanem doprawiamy .ciasto rozwalkujemy . wycinamy krazki nakladamy farsz i lepimy pierogi potem wkladamy do wrzatku i gotujemy 2 min od wplyniecia:) polecam nietypowe pierogi ale dobre

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 12.04.2011 19:39
extra fARSZ
Ania67 06.04.2011 12:47
Fajny pomysł
Teresa19 22.03.2011 17:40
Ciekawe jak smakują?
Mati13 09.03.2011 19:03
ciekawy przepis:)
alaaa 13.02.2011 19:28
takich nie robiłam
agata1722
agata1722 04.01.2011 09:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak